(ALUMNI CULINARY ARTS 2019/2020)
Alumni CA Batch 28 Tahun 2019/2020 – Nur Hidayah Binti Ramlee anak kelahiran jati Negeri Sabah yang berasal daripada Daerah Kota Belud yang telah berdaftar di SSTC pada tahun 2019 dan tamat pada tahun 2020.
Dengan kemahiran yang dimiliki oleh beliau dalam bidang penyajian makanan & masakan telah menyakinkan beliau untuk mendapatkan pekerjaan semasa di Lazenda Hotel (WILAYAH PERSEKUTUAN LABUAN).
Kepada graduan SSTC yang telah menamatkan pengajian kemahiran jangan memilih kerja dan gunakanlah kemahiran yang kita miliki ini. Kita sudah sedia maklum bahawa bukan mudah untuk mencari pekerjaan dengan keadaan pandemik sekarang. Tetap semangat untuk mencari peluang kerana rezeki ada di mana-mana. Yang penting jangan berhenti mencari dan berputus asa.
Akhir sekali beliau ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada pihak Sabah Skills & Technology Centre kerana memberi peluang belajar di SSTC. Tidak lupa juga kepada trainer beliau di Sabah Skills & Technology Centre iaitu Miss Lydia Bili kerana banyak memberi tunjuk ajar dan nasihat yang diberikan, serta rakan seperjuangan Batch 28. Kegagalan sekali tidak bermakna gagal untuk selamanya. Terima kasih SSTC.